Buktikan, Hanya Dalam 3 Minit Mencuci Rambut Anda Dengan Air Garam!! Kelemumur, Keguguran Rambut Hilang Selama-Lamanya.

Buktikan, Hanya Dalam 3 Minit Mencuci Rambut Anda Dengan Air Garam!! Kelemumur, Keguguran Rambut Hilang Selama-Lamanya.

Beberapa orang alami keguguran rambut kerana menggunakan syampu tiruan yang dijual di pasaran dengan mudah.

​​Tetapi, bagaimana menangani masalah rambut?

Di dalam air garam ada kandungan yang melicinkan rambut kita yang sekalian dapat menolong kita menjaga kulit kepala hingga dapat mengurangkan masalah rambut.

Sesudah bersihkan rambut dengan syampu, pakai 100150 gram garam yang digabung rata dengan air serta rendam rambut kedalam air garam sepanjang 3 – 5 minit. Urut lembut kepalamu supaya liang – liang rambut boleh menyerap kandungan garam dengan cara yang sempurna. Bersihkan rambut anda dengan air bersih selepas itu serta ulangilah 2 kali dalam 1 minggu. Akhirnya bakal kelihatan selepas 1 bln. kemudian.
Keuntungan Pembersihan Rambut dengan Air Garam

1. Menyingkirkan Kelemumur

Saat kepala kita penuh dengan kelemumur, itu mengisyaratkan kulit kepala kita dijangkiti oleh bakteria. Membersihkan rambut dengan air garam boleh menolong kita bersihkan bakteria – bakteria yang degil itu.

Namun bila kelemumur disebabkan oleh alergik, saya mencadangkan agar rakan – rakan pergi membuat pemeriksaan diri ke doktor paling dekat.

2. Bikin Rambut Kelihatan Lebih Segar

Air garam boleh menolong kita bersihkan kepala dari minyak, bakteria, serta kotoran – kotoran yang lain, oleh karenanya rambut bakal akan kelihatan lebih fresh serta berkilat.

3. Mengawal Minyak Berlebih

Bila rambutmu iaitu type rambut yang berminyak iaitu type rambut yang paling mudah gugur. Oleh kerana itu anda perlu air garam sebagai pengawal minyak berlebihan serta pastinya bikin rambut anda menjadi lebih sihat.

4. Mengelak Kerontokan

Seperti mata – mata terlebih dulu, air garam boleh menebalkan rambut kita serta tutup rapat liang – liang kulit kepala kita hingga rambut gugur bakal pergi jauh – jauh dari kita. Membersihkan rambutdengan air garam banyak faedahnya rakan – rakan jadi janganlah lupa ya sekurang-kurangnya 1 minggusekali bersihkan gunakan air garam.

Mudah-mudahan maklumat ini berguna serta bermanfaat buat anda. selamat mencuba!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *